NTV'nin haberine göre Irak Milli Güvenlik Bakanı Şirvan El Vaili, terör örgütü PKK militanlarının, Irak ve Bölgesel Kürt Yönetimi denetimindeki topraklardan çıkartılması sürecinin fiilen başlatıldığını söyledi.
"lrak hükümeti, PKK'yı kendi topraklarından çıkartması için acil ve pratik önlemler almıştır" diyen El Vaili, PKK'yı Irak ve Kuzey Irak'tan çıkartmaya kararlı olduklarını vurguladı.
Irak Milli Güvenlik Bakanı, PKK'nın bölgeden çıkartılması sürecinin Washington, Ankara ve Bağdat arasındaki istihbarat paylaşımı yoluyla gerçekleştiğini de kaydetti.
Bağdat, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Irak ziyaretinin ardından Türkiye'ye "PKK'yı çıkartacağız" mesajını vermişti.
PKK'nın tasfiyesi fiilen başladı
Irak Milli Güvenlik Bakanı, PKK militanlarının, Irak ve Bölgesel Kürt Yönetimi denetimindeki topraklardan çıkartılması sürecinin fiilen başlatıldığını açıkladı.
Irak Haberleri
Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı