Peşmerge Musul’u 3 yönden kuşattı

Peşmerge güçlerinin IŞİD işgali altındaki Musul kentini kuşatmaya başladığı açıklandı.

 Sumeriye News’e demeç veren Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebbar Yaver, Musul’un Peşmerge güçleri tarafından üç yönden kuşatılmakta olduğunu açıkladı.

Kerkük ve el-Enbar’da sürmekte olan operasyonlardan dolayı Neyneva ilinin kurtarılmasına yönelik operasyonun hala planlama aşamasında olduğunu belirten Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebbar Yaver, Peşmerge güçlerinin şu anda Musul’u kuzey, doğu ve batı yönlerinden kuşatma altına aldığını söyledi.

Cebbar Yaver ayrıca, Peşmerge güçlerinin uluslararası koalisyonun bir parçası olduğunu belirterek Irak federal güçlerinin de kent çevresini IŞİD’den temizledikten sonra Musul’un güney sınırına gelerek Musul’un kurtarılması için yapılacak operasyona katılacağını ifade etti.

Irak Haberleri

Irak Direnişi: Hürmüz zorla açılırsa petrol platformları kalmaz
Irak İslami Direnişi, İşgalci ABD’ye Karşı Operasyonlarını Sürdürüyor
“Göze Göz” Mesajı: Irak Direnişi Bölgesel Sınırları Kaldırmakla Tehdit Etti
Irak İslami Direnişi'nden işgalci Amerikan üslerine 19 operasyon