Siyonist Cumhurbaşkanı Şimon Peres, şu anda elde bulunan fırsatın ilelebet ellerinde kalmayacağı konusunda uyararak, barış konusunda geri sayımın başladığını iddia etti.
Beyt Şan şehrinde düzenlenen 5. El-Celil Konferansında önemli açıklamalarda bulunan Peres, bölgenin gittikçe yükselişe geçen İslami radikalizm ve İran'ın nükleer silah geliştirme projeleri açısından çok ciddi gelişmeler ve değişimler yaşadığına dikkat çekti.
Siyonist Cumhurbaşkanı Peres, bölgesel barış olmadan küresel barışın da sağlanamayacağını ifade etti.
İşgal rejiminin sadece Gazze'den değil Alaska'dan atılacak füzelerin bile menzilinde olduğuna dikkat çeken Peres, Siyonist iç cephenin şu anda savaşan cephe durumuna düştüğünü söyledi.
İşgal rejiminden meşruluk vasfını kaldırmak için çok ciddi faaliyetlerin olduğunu belirten Peres, şu anda konuşma zamanı olmadığını dolayısıyla akılcı davranmak gerektiğini ifade etti.