Parti Kapatmayı Zorlaştıran Düzenleme

Yaşar Yakış, ''Parti kapatmanın zorlaştırılmasıyla ilgili yeni düzenlemeler yapılıyor'' dedi.

TBMM Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı AKP Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, ''Parti kapatmanın zorlaştırılmasıyla ilgili yeni düzenlemeler yapılıyor'' dedi.

Akçakoca'da AKP İlçe Teşkilatı Değerlendirme Toplantısı'na katılan Yakış, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AK Parti hakkında açılan kapatma davası hakkında görüşlerini dile getirdi.

''AKP, önüne konulan tüm engellemelere rağmen yoluna dümdüz devam eden bir partidir'' diyen Yaşar Yakış, açılan kapatma davasının bütün dünyada ve özellikle AB üyesi ülkelerde tepki ile karşılandığını söyledi.

Dünyanın hiçbir ülkesinde görülemeyecek uygulamaların Türkiye'de yaşandığını savunan Yakış, parti kapatmanın zorlaştırılmasıyla ilgili yeni düzenlemeler yapıldığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

''Davaya söz konusu milletvekilleri ve diğer üyeleri siyasetten men edilebilir. Cumhurbaşkanı görevini bırakmak zorunda kalabilir ki bu tarih kitaplarına konu olabilecek, eşi görülmemiş bir uygulamadır. Parti de kapatılabilir. Ancak bu hiçbir şeyi değiştirmez. Recep Tayip Erdoğan içeride de olsa dışarıda da olsa, parti yöneticisi olmasa da halk (Tayyip'in Partisi) oluşumunu biliyorsa, sonuç değişmez. Çünkü parti sizsiniz.''

Açılan dava sonrası yargıya yönelik eleştiriler olduğunu belirten Yaşar Yakış, ''Asla yargı mensupları ve kararları ile ilgili hiçbir yorum getirmeyiniz. Herhangi bir tartışmaya neden olmayınız. Sizden bunu, tüm partililerden bunu rica ediyorum'' diye konuştu.

Toplantıya katılan AKP Düzce Milletvekili Celal Erbay da ''Halkın iradesinin önüne hiç kimse, set çekemez, reddedemez. Bu böyle bilinmeli. Yücelmek istiyorsa herkes halka hizmet etmeli'' dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Güncel Haberleri

İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın