Dünya Gençlik Günü kutlamalarına başkanlık etmek üzere Avustralya'da bulunan Papa 16. Benediktus, Sidney'de Avustralyalı piskoposlar ve papaz okulu öğrencileri önünde yaptığı konuşmada, "bu milletin bazı rahip ve din adamlarının çocuklara cinsel tacizde bulunmasından utanç duyduklarını" belirtti.
Papa, cinsel tacize uğrayanların çektiği acılardan "derin üzüntü" duyduğunu ve aynı acıyı paylaştığını da söyledi.
Bu kötülüğü yapanların kesinlikle cezalandırılması gerektiğini belirten Papa, cinsel tacize uğrayan çocukların sevgi ve özene ihtiyaç duyduklarını ifade etti.
Papa'nın "bu özrü" ayrı bir önem taşıyor, çünkü Papa, daha önce de Amerikan Katolik Kilisesi'ni lekeleyen rahiplerin cinsel taciz skandalından "büyük utanç duyduğunu" söylemiş, hatta Washington'da gizlice "kurbanları" kabul etmişti. Ancak Papa, Avustralya'daki bu konuşmasıyla ilk kez halka özürlerini sunmuş oldu.
Papa'dan tarihi özür: Utanç duyorum
Papa 16. Benediktus, Avustralya'da büyük tartışmalara neden olan rahiplerin cinsel tacizi skandalına ilişkin utancını dile getirdi.
Avrupa Haberleri
Almanya, Polonya'ya asker ve Eurofighter savaş uçağı konuşlandırdı
Okulda cinsiyet değişimi söylemlerine karşı çıkan öğretmen tutuklandı
İtalya'nın İsrail'e desteği halkta grev dalgası yarattı
Almanya’nın Rusya savaşı için gizli planı ortaya çıktı
2000'den fazla çocuk kayboldu