Pakistan'da Şubat ayında yapılan genel seçimler sonrası uzun pazarlıklar sonucu kurulan hükümet, 6 hafta içinde dağılmak üzere.
Başbakan Yusuf Rıza Gilani ise şimdilik istifaları kabul etmedi.
Gilani, koalisyonun büyük ortağı Pakistan Halk Partisi'nin lideri Asıf Zerdari'nin ülkeye dönüşünü beklediğini söyledi.
Yargıçların görevlerine iadeleri, hem Müslüman Birliği Partisi, hem de Pakistan Halk Partisi'nin seçim kampanyalarında vaatleri arasında yer alıyordu.
Ancak bunun nasıl gerçekleştirileceği konusunda haftalardır süren görüşmelerde sonuç alınamadı.
Navaz Şerif'in partisi, yargıçların aynı yetkilerle göreve başlamasını istiyor.
Asıf Zerdari'nin partisiyse, yargıçların yetkilerinin sınırlandırılmasını talep ediyor.
Verdiği mühletin dolması ardından Şerif'in partisinden dokuz bakan bugün istifalarını başbakana sundu.
Navaz Şerif ve koalisyon hükümetinin büyük ortağı Pakistan Halk Partisi'nin lideri Asıf Zerdari, altı hafta önce kurulan koalisyon hükümetinin çöktüğüne yönelik korkuları gidermeye çalışıyor.
Yargıçların, alındıkları görevlerine nasıl geri dönecekleri konusunda, aralarındaki görüş ayrılıklarını gidermek için uğraştıklarını söylüyorlar.
Verdikleri mesaj birlikte çalışmaya devam ettikleri.
Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref ise yargıçların yeniden göreve başlamalarına karşı. Yargıçları, kendisine ve yönetimine düşmanca bakan kişiler olarak görüyor.
Uzmanlar, Müşerref'in, koalisyonun dağılmasını memnuniyetle karşılayacağını söylüyor.
Zira, genel seçimler sonrası, koalisyonu oluşturan partiler Müşerref'i dışlamışlardı.
Pakistan'da Siyasi Şok
Pakistan'da eski başbakanlardan Navaz Şerif'in Müslüman Birliği Partisi'nden 9 bakan bugün istifa etti.
Asya Haberleri
Rusya’dan BM’ye alternatif Gazze taslağı
Lavrov: Trump’ın Gazze Planı Filistin Sorununu Çözmüyor
Taliban: İran’ın direnişi ve Filistin desteği takdire değer
Malezya Başbakanı: Kınamalar füzeleri durduramayacak!
Katar Şaşırtmıyor!