Pakistan'da S.Arabistan Etkisi

Guardian, Navaz Şerif'in Suudi Arabistan'ın desteği ile Pakistan’a döndüğünü belirtiyor.

Guardian, Navaz Şerif'in binlerce coşkulu taraftarınca karşılanmasını ayrıntılarıyla anlattığı haberinde Suudi Arabistan'ın Pakistan üzerindeki etkisine dikkat çekiyor;

"Navaz Şerif'in dönüşünde yaşanan dramatik sahneler, Suudi Kraliyet Ailesi'nin Pakistan'ın içişlerinde son 30 yıldır sessizce sürdürdüğü etkiyi de gösterdi. İki ay önce Şerif İslamabad'a dönmeye kalkmış ama, ellerindeki sınırdışı etme emriyle bekleyen yetkililerce karşılanmış ve Suudi Arabistan'a gönderilmişti. Ancak şimdi Suudiler, Şerif'in ülkesine dönüp 8 Ocak'taki seçimlerde yarışmasını istiyor. Uzmanlar, Suudiler'in muhafazakar ! Şerif'i, ona göre daha liberal gözüken Butto'nun önünü kesmek için bunu yaptığını söylüyor."

bbc

Asya Haberleri

ABD'ye ait F-35, İran hava savunması tarafından vuruldu
Hürmüz krizi petrol piyasasını sarsıyor
“Sadık Vaat 4”ün 53. dalgası: Al Dhafra Hava Üssü hedef alındı
Hürmüz çıkmazı… İran boğazı Washington için nasıl tuzağa çevirdi?
İşgalci ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü savaş, Washington'ın kaynaklarını tüketiyor ve Çin'in Asya'daki etkisini güçlendiriyor.