Pakistan'da Muhalifler Anlaştı

Pakistan'da iki büyük muhalif parti, yeni hükümeti kurmak için anlaştı.

Suikasta kurban giden Benazir Butto'nun Pakistan Halk Partisi (PHP) ile eski başbakanlardan Navaz Şerif'in partisi Pakistan Müslüman Birliği-N'nin (PMB-N) liderleri düzenledikleri ortak basın toplantısında, yeni hükümeti kurma konusunda anlaşmaya vardıklarını kaydetti.

Benazir Butto öldükten sonra PHP'nin başına geçen Butto'nun eşi Asıf Ali Zerdari ile basın toplantısı yapan Navaz Şerif, ortak bir gündem üzerinde anlaştıklarını, hem merkezi hem de eyalet hükümetlerini kurmak için beraber çalışacaklarını söyledi.

Zerdari de yeni hükümetinin ilk işinin, Butto'nun suikastının arkasında kimin olduğunun ortaya çıkması için BM'den yardım istemek olacağını ifade etti. PHP ile PMB-N, pazartesi günü yapılan seçimlerde parlamentoda en fazla sandalye kazanan iki parti olmuştu. Benazir Butto, 27 Aralık 2007'de Ravalpindi'de suikasta uğramıştı.

ajanslar

Asya Haberleri

ABD'ye ait F-35, İran hava savunması tarafından vuruldu
Hürmüz krizi petrol piyasasını sarsıyor
“Sadık Vaat 4”ün 53. dalgası: Al Dhafra Hava Üssü hedef alındı
Hürmüz çıkmazı… İran boğazı Washington için nasıl tuzağa çevirdi?
İşgalci ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü savaş, Washington'ın kaynaklarını tüketiyor ve Çin'in Asya'daki etkisini güçlendiriyor.