Pakistan'da Adliyeye İntihar Saldırısı

Başkent İslamabad'da adliye binasına düzenlenen intihar saldırısında 11 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

İslamabad Emniyet Müdürü Sikander Hayat, bir grup saldırganın, çevreye ateş açıp el bombaları atarak adliye binasına girdiğini söyledi.

Saldırganlardan 2'sinin, polisin çevrelerini sarması üzerine üzerlerindeki bombaları patlattığını ifade eden Hayat, olayı bir terör saldırısı olarak niteledi. 

Saldırganlardan birinin üzerindeki bombaların pimini avukatların ofisi önünde çektiği, diğerinin ise yargıçların kullandığı ofisin önünde kendini havaya uçurduğu öğrenildi. 

Aralarında avukat ve yargıçların bulunduğu 11 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda 24 kişinin yaralandığı belirtildi.

Adliye binasının ağır hasar gördüğü saldırının ardından bölge güvenlik kordonuna alındı, yakın okullardaki öğrenciler tahliye edildi. 

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Asya Haberleri

ABD'ye ait F-35, İran hava savunması tarafından vuruldu
Hürmüz krizi petrol piyasasını sarsıyor
“Sadık Vaat 4”ün 53. dalgası: Al Dhafra Hava Üssü hedef alındı
Hürmüz çıkmazı… İran boğazı Washington için nasıl tuzağa çevirdi?
İşgalci ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü savaş, Washington'ın kaynaklarını tüketiyor ve Çin'in Asya'daki etkisini güçlendiriyor.