Esirlere Yardım Komisyonu, Gazze halkıyla ve zindanlarda bulunan esirlerle dayanışmak için dünyanın dört bir yanından gelecek özgürlük filosunu Siyonist zindanlarda bulunan Filistinli esirlerin sayısıyla adlandırılan "Özgürlük 8000" teknesiyle karşılayacaklarını belirtti.
Komisyon'daki koordinasyon sorumlusu Baha El-Medhun konuya ilişkin bugün (22 Mayıs Cumartesi) yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamada Medhun şunları ifade etti: "Filistin özgürlük teknesi gelen misafirleri karşılamak için denize açılacak. Teknede başta Esirler Bakanı Muhammed Ferac El-Gul olmak üzere özgürlüğe kavuşan bazı esirler ve sürgün edilen Filistinliler de olacak."
Diğer taraftan konuya ilişkin bir açıklama yapan Muhammed Rıdvan ise, "Özgürlük 8000" teknesinde Filistinli şahsiyetlerin yanında on kadar Avrupalı milletvekili ve hukukçunun da yer alacağını ifade etti.
Filistin Enformasyon Merkezi