AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn'in sözcüsü Krisztina Nagy, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Rehn'in basın hürriyeti konusundaki hassasiyetini hatırlattı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Komisyon, geçen yılki Türkiye ilerleme raporunda; Türk Silahlı Kuvvetleri, bazı gazetecilerin ve basın organlarının askeri resepsiyon ve brifinglere katılımını engellemektedir' ifadelerini kullanmıştır. Türkiye'deki basın hürriyeti konusunu değerlendirirken gündemdeki konuyu (Lütfi Aykurt) ve diğer vakaları takip ediyoruz. Komiser Rehn bu konuya ilişkin yakın zamanda vuku bulan gelişmelerle alakalı endişelerini ifade etmiş ve bu meselenin temel ehemmiyetine işaret etmiştir."
Ölüme akreditasyon takibde
Avrupa Birliği Komisyonu'nun Cihan Haber Ajansı muhabiri Lütfi Aykurt'un dağ başında bırakılması olayını yakından takip ettiği açıklandı.
Avrupa Haberleri
İran ABD gemisini vurdu
Siyonist ingiltere, Dünya Kudüs Günü yürüyüşünü yasakladı
İran ABD uçağını düşürdü, pilotun kellesini getirene ödül verilecek
Irak İslami Direnişi, Avrupa ülkelerini İran'la savaşa girmemeleri konusunda uyardı.
İngiliz kraliyetinde skandal: Epstein'in ortağı Prens Andrew gözaltına alındı