Öğrencileri, bozulan AMPUL KURTARMIŞ

Poyrazköy İddianamesi’nde, Koç Müzesi’nde öğrencilerin yoğun olduğu bir saatte denizaltının havaya uçurulması eylem planının ayrıntıları da yer aldı.

İddianamede yer alan bilgilere göre; saldırıdan savcılığın bilgisi A.D. isimli bir şahsın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği bir ihbar mektubu ile oldu.
Başsavcılığa gönderilen ihbar mektubunda; 16 Kasım 2008 tarihinde Haliç sahilinde bulunan Koç Müzesi'nde sergilenen askeri denizaltı içerisinde patlayıcı madde bulunduğu, görevliler tarafından olayın bildirilmesi üzerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nda görevli bir ekip tarafından patlayıcıların alınarak personel eğitim alanında imha edildiği, olay ile ilgili olarak adli mercilere bilgi verilmediği kaydedildi.
İhbar mektubu üzerine harekete geçen savcılar, önce 29 Ocak günü Rahmi Koç Müzesi Hasköy Beyoğlu yerleşkesinde ihbarda geçen denizaltının rehberi ve müze görevlisi emekli astsubay Hasan Oğuz İşleyenel'in ifadesini aldı. İşleyenel beyanında, 16 Kasım 2008 tarihinde denizaltının santral dairesinde iskandil cihazı önünde bulunan florasan lambanın yanıp söndüğünü, elinde bulunan yedek lambayla değiştirmek üzereyken iskandilin (derinlik ölçme cihazı) üzerinde naylon bir poşet gördüğünü, poşeti açtığında içerisinde TNT kalıpları, 1,5 metre kadar fitil, 5-6 adet fünye olduğunu gördüğünü, hemen bunları aldığını ve müze müdürü Ertuğrul Duru'ya götürdüğünü, müze müdürünün Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ile irtibata geçtiğini, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nın bir ekip göndereceğini ve beklemelerini söylediklerini, aynı gün akşam saat 18.45 sıralarında Kurtarma Sualtı Grup Komutanlığı'ndan bir binbaşı ve iki astsubayın denizaltıya geldiklerini, gelen ekibin de patlayıcı maddelerin yerini ve resimlerini çektiklerini, daha sonra da bağlı bulundukları komutanlıkla irtibata geçtiklerini ve patlayıcı maddeleri almaya karar verdiklerini, kendisinin de patlayıcı malzemeyi tutanak karşılığında teslim ettiğini, bu tutanakları da müze müdürü Ertuğrul Duru'ya verdiğini söyledi. Daha sonra Müze Müdürü Ertuğrul Duru'nun ifadesi alındı. Duru da, Hasan Oğuz İşleyenel'in ifadelerini doğrular mahiyette bilgiler verdi.
Ele geçen patlayıcı maddelerin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın bilgisi doğrultusunda imha edildiği, ancak olay nedeniyle herhangi bir soruşturma açılmadığı tespit edildi.

Güncel Haberleri

Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın
İran'ın denizaltıları Hürmüz Boğazı'nı nasıl kontrol ediyor?
İran Kuş Avlar Gibi Helikopter ve Uçak Düşürüyor!