Netenyahu Hac Turu Düzenliyor !

Netanyahu, ABD Başkanı Trump tarafından Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesinin ardından Hristiyan hac ziyaretçileri için tur düzenlemeyi teklif etti.

İsrail’in başkenti Kudüs’te Mutlu Noeller!” Başlıklı mesajda İsrail, yüzde 2’lik Hristiyan azınlığın cenneti olarak tanımladı. Çünkü “Herkesin arkamdaki kutsal mekanlarda ibadet hakkını koruyoruz” dedi. ”

Netenyahu’nun bu sözleri sosyal medyada ‘Müslümanlar için geçerli değil’ yorumlarına neden oldu.

“İsrail’e gelenler için rehberli tur yapacağım. Aslında, ben bu rehberli turda rehberiniz olacağım, “dedi.

Trump’ın Kudüs’le ilgili 6 Aralık’taki duyurusu, kentin statüsünü İsrail-Filistin müzakerelerine bırakma konusundaki ABD politikasının on yıllarını tersine çevirdi. Hareket Müslümanları öfkelendirdi ve dünya ülkeleri  tarafından reddedildi.

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, İsrail’in doğumunun geleneksel bölgesi olan Batı Şeria’da bulunan Bethlehem şehrindeki bir törenle “Uluslararası konsensüs, davamızı güçlendiriyor ve halkımız kararlılıkla ayakta duruyor” dedi.

Hamdallah “Filistin’in başkenti Kudüs olmadan, Arap, Müslüman ve Hristiyanlar için bölgede barış olmayacak” dedi.

Güncel Haberleri

Bilal Erdoğan: Geçmişte Müslümanlara soykırım yapıldı. Artık yapamazlar; çünkü Erdoğan var.
Atasoy Müftüoğlu: ABD'de İran Karşıtlığının Temellerinin Atıldığı Kritik Toplantı
Tom Barrack'tan Epstein itirafı
Arıkan'dan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine tepki: Türkiye, İran'a karşı İsrail'e lojistik mi sağlayacak?
Erdoğan’dan kritik karar: Yabancı ülkelere ait askeri malzemelerin transit geçişine izin!