Netanyahu İlk Kez Gazze Şeridi'nin Silahsızlandırılamayacağını İtiraf Etti

Netanyahu İlk Kez Gazze Şeridi'nin Silahsızlandırılamayacağını İtiraf Etti

Siyonist işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, Kahire'de Filistin heyetiyle yapılacak dolaylı ateşkes müzakerelerinin sadece güvenlik konularında olacağını ve İsrail'in amacının Gazze Şeridi'ni silahsızlandırmak olduğunu bildirdi.

Israel Hayom gazetesinin Yahudi yılbaşısı münasebetiyle İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yla yaptığı ve bugünkü (25 Eylül Perşembe) sayısında yayınladığı söyleşide Kahire'deki müzakerelerin siyasi olmadığına dikkat çeken Netanyahu, bu nedenle siyasi temsilcisinin heyette yer almadığını söyledi.

Müzakerelerde iki konunun gündemde olduğunu belirten Netanyahu, birincisinin güvenlikle ilgili meseleler ve ikincisinin ise Gazze Şeridi'nin yeniden imarı olduğunu, Filistin tarafının kabul edilemez talepleri karşısında da kararlılıkla ve başarıyla durduklarını iddia etti.

Gazze Şeridi'nin silahsızlandırılması konusuna da değinen Netanyahu, bunun işgal rejiminin amacı olduğunu fakat yakın bir dönemde bu amacın anlaşma yoluyla gerçekleşebileceğine inanmadığını söyledi.

Gazze Şeridi'ne neden geniş çaplı kara operasyonu düzenlemediklerine de açıklık getiren Netanyahu, geniş çaplı bir kara saldırısı durumunda 50 gün değil 500 gün Gazze Şeridi'nde kalmaları gerekeceğini belirtti.

FİEM

Filistin Haberleri

Kassam Tugayları’ndan Hizbullah’a destek mesajı: “Görevi tamamlayacağınıza eminiz”
Hamas’tan İran’ın yeni liderine tebrik mektubu: “Direniş ittifakı sürecek”
Hamas'tan İran'ın 'meşru müdafaa hakkı'na destek
Ebu Ubeyde’den İran Devrim Muhafızlarına ve İran halkına övgü ve teşekkür
Simorgh’tan Fattah’a vuruş envanteri: İran’ın korku salan roketleri ve menzil güçleri…