Nasrallah: Suudi Arabistan'ın Hala bir Şansı Var

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan'ın Yemen saldırılarını durdurması için 'hala bir şansının' olduğunu söyledi.

Nasrallah, yaptığı televizyon konuşmasında, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de Husi Ensarullah hareketine yönelik başlatılan hava saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

''İSRAİL SUUDİ ARABİSTAN İÇİN HİÇ TEHDİT OLUŞTURMADI''

Yemen'e hava saldırısı düzenleyen Suudi Arabistan'ı, Irak'taki intihar saldırılarılarından ve Suriye'de siyasi çözüme engel olmaktan sorumlu tutan Nasrallah, "Ne oldu da Araplar bu kadar gözü pek oldular. Cumhurbaşkanlığının Hadi'ye iade edilmesi bahanesi, Yemen'e savaş açmak için yeterli bir sebep mi? İsrail hiçbir zaman Suudi Arabistanlı yöneticilerin ve onların yandaşlarının gözünde böyle bir operasyonu gerektirecek tehdidi oluşturmadı" dedi.

''SUUDİ ARABİSTAN'IN HALA BİR ŞANSI VAR''

Yemen'e saldırıyı kabul eden Müslümanların günahkar olduğunu ve kıyamet günü hesaba çekileceklerini söyleyen Nasralllah, "Saldırının en bariz bahanesi, 'İran'ın Yemen'de nüfuzunu artırdığı' iddiasıdır ki bu yalanların en büyüğüdür. Bölgenin kapılarını İran'a açan Suudi Arabistan'daki yönetici akıldır" ifadesini kullandı.

Saldırının gerçek sebebinin, "Suud ailesinin Yemen'deki nüfuzunu kaybetmesi" olduğunu savunan Nasrallah, saldırıların durdurulması için Suud'un elinde "hala bir şans" bulunduğunu söyledi.

 

Lübnan Haberleri

Şeyh Naim Kasım: Amerika-İsrail'in Lübnan üzerinde söz hakkı yoktur
Husi, Bağımsızlık Günü'nde Yürüyüş Çağrısı Yaptı
Lübnan halkı Siyonistlerle normalleşmeye karşı sokaklara döküldü
ABD'nin skandal önerisi ifşa oldu: Şehit Nasrallah'ın cenaze töreni bombalamak istediler
Hizbullah: İç bölünmeler İsrail’in suistimal ettiği bir zafiyet yaratıyor