Halk Direniş Komiteleri’nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Birlikleri 1948 yılında işgal edilmiş topraklarda bulunan ve içerisinde bir çok önemli ve hassas tesisin bulunduğu Askalan kentini Nasır 4 füzeleriyle vurduğunu açıkladı.
Hareketin Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamasında “Mücahitlerimiz bugün (17 Ekim Çarşamba) Askalan kentini Nasır 4 tipi füzelerle vurmuştur. İşgal yönetimi, füzelerin kente düştüğünü doğruladı ancak yaralı ve ölünün olmadığını öne sürdü” denildi.
Örgüt yaptığı açıklamada füze operasyonunun Gece Savaşçıları adlı örgütün komutanlarından Kaddafi lakaplı Ebu Sirriyye’nin şehit edilmesine bir cevap niteliği taşıdığını bildirdi.
Öte yandan Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı Abdülgani Ebu Dikka Grubu, Gazze’nin Han Yunus kentindeki Ferrahin bölgesinde meydana gelen çatışmalarda işgal güçlerine RPG roketi atılması eylemini üstlendiklerini belirtti.
Örgütün açıklamasında bu eylemin İsrail güçlerinin saldırılarına karşı koyma ve ilerlemesini engelleme amacını taşıdığı belirtilirken, direnişin süreceği vurgulandı.
FİEM