Naim Kasım : Hizbullah Lübnanlıların Haklarını Yeniden Tesis Ediyor

Naim Qassem: Hizbullah, Lübnanlıların haklarını yeniden tesis eden bir güçtür

Hizbullahı'nın genel sekreter yardımcısı, hareketin Lübnan'ın petrol ve gaz haklarını geri kazandıracak bir güç olduğunu vurguladı.

Isna'ya göre, Al-Manar haber sitesine atıfta bulunarak, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Qassem, Twitter'da ülkesi ile işgal altındaki topraklar arasındaki deniz sınırlarının çizilmesi olayına atıfta bulunarak bir mesaj yayınladı ve şunları vurguladı: Lübnan'ın haklarını elde etmek için belirlenen süre içinde olduğu konusuna odaklandık ve İsrail hükümetinin koşullarını ve bu rejimdeki seçimleri umursamıyoruz.

Naeem Qasim ayrıca şunları kaydetti: Hizbullah, sınır çizme, sondaj ve madencilik alanlarında ülkenin gecikmeden haklarını geri almasına destek veren güçtür.

Lübnan ile Siyonist rejim arasında deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin dolaylı müzakereler, Ekim 2020'de Birleşmiş Milletler gözetiminde ve ABD'nin arabuluculuğunda başladı. Müzakerelerin son turu Mayıs 2021'de yapıldı.

Bu müzakereler, Haziran ayında Siyonist hükümetin gaz çıkarma gemisinin tartışmalı "Kariş" gaz sahasına gelmesiyle sınır anlaşmazlığına dönüşmüş ve iki taraf arasındaki tansiyonun tırmanmasına neden olmuştu

Lübnan Haberleri

Husi, Bağımsızlık Günü'nde Yürüyüş Çağrısı Yaptı
Lübnan halkı Siyonistlerle normalleşmeye karşı sokaklara döküldü
ABD'nin skandal önerisi ifşa oldu: Şehit Nasrallah'ın cenaze töreni bombalamak istediler
Hizbullah: İç bölünmeler İsrail’in suistimal ettiği bir zafiyet yaratıyor
Gazze anlaşması modeli ve Hizbullah... / Alptekin Dursunoğlu yazdı