Nahda'dan İsrail Saldırıları için İİT'ye Acil Çağrı

Tunus'taki Nahda Hareketi, İslam İşbirliği Teşkilatı'nı İsrail'in Aksa saldırısını görüşmek üzere acil toplantıya çağırdı.

Tunus'ta Nahda Hareketinin, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını görüşmek üzere İslam İşbirliği Teşkilatı'nı (İİT) acil toplantıya çağırdığı bildirildi.

Hareketin lideri Raşid el-Gannuşi imzasıyla yayımlanan açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına karşı konulması için İİT acil toplantıya çağrıldı.

"Müslümanların en büyük mukaddesatından birine yapılan siyonistlerin bu sömürgeci saldırısını kesin bir şekilde reddediyoruz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Silahsız kadın, çocuk ve erkeklerden oluşan onlarca kişiyi yaralayan siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya saldırıları üçüncü gününde sürüyor. Uluslararası toplumun, insanlık, uluslararası anlaşmalar ve tüm örflerin ayaklar altına alındığı bu saldırıları yalnızca izleyen konumunu derhal terk etmesi gerekiyor."

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci, Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilerin üzerine, İsrail askerleri ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi sıkarak müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı. 

Afrika Haberleri

Globes: İsrail'in intihar amaçlı drone fabrikası Fas'ta faaliyete geçti
Libya açıklarında iki göçmen teknesinin alabora oldu
Mısır’da nükleer uzmanına suikast
Endonezya'da camide cuma namazı sırasında patlama
Türkiye’nin fabrikaları tırlarla Mısır’a taşınıyor