Mutluyum Ama Terör Mağduruyum

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay basın açıklaması yapıyor.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında mahkemeye sevkedilenlerden Osman Gürbüz tutuklanırken, emekli Tümamiral İlker Güven ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten savcılarca ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevkedilen kişilerden Osman Gürbüz tutuklandı.

Emekli Tümamiral İlker Güven ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında mahkemeye sevkedilenlerden Kemal Aydın ve Durmuş Ali Özoğlu tutuklanırken, Neriman Aydın serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten savcılara ifade verdikten sonra mahkemeye sevkedilen Durmuş Ali Özoğlu, Kemal Aydın ve kardeşi Neriman Aydın'ın sorguları tamamlandı.

Bu kişilerden Kemal Aydın ile Durmuş Ali Özoğlu tutuklanırken, Neriman Aydın serbest bırakıldı.

Neriman Aydın ile mahkeme tarafından serbest bırakılan emekli Tümamiral İlker Güven ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'a yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Bu arada mahkeme, serbest bırakılan Mustafa Balbay, İlker Güven ve Neriman Aydın'a yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

Balbay çıkışta ilk açıklamaları şöyle oldu:

Bu ülke dışında yaşamayı düşünmeyen bir gazeteciyim. Ben mutluyum ancak terör yaralısıyım. Ben gazeteci olarak alındım ve sadece gazeteci olarak sorularla muhatap oldum. Ben Uğur Mumcu'dan terörün hepsine karşı çıkmayı öğrendim. Uğur Mumcu ve Kışlalı'yı teröre kurban verdik. Ancak ben terörle suçlandım. Ben yaptığım haberle öne çıkmak istedim ancak bazen yaşadıklarımla gündeme geldim. Şimdi de öyle. Ben teröre karşı çıkarken terör yaralısı olarak dışarı çıkıyorum. Ben bir terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla yargılandım.

Güncel Haberleri

Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın
İran'ın denizaltıları Hürmüz Boğazı'nı nasıl kontrol ediyor?