Müslüman olan papaz: Sünnete sarılalım

Rabbime, beni İsa Mesih’in gerçek dinine ulaştırması için dua etmeye başladım ve günlerce dua ettim. Rabbim dualarımı sonunda kabul etti

Gazeteci-Yazar Adem Özköse'nin Pınar Yayınları'ndan çıkan "Cennete Otostop" isimli kitabında birbirinden ilginç hidayet öyküleri bulunuyor. Dünyanın dört bir yanından İslam'a girenlerle yapılan görüşmelerin yer aldığı kitaptaki ilginç öykülerden biri de Brezilyalı eski papazın hikayesi. 22 yıl papazlık yaptıktan sonra Müslüman olmaya karar veren İsrail Komis Duı Santos, İslam'a girip Hacı İsmail adını aldıktan sonra ailesi tarafından evden kovulmuş. Tam 8 ay boyunca Sao Paulo'daki Latin Amerika İslam Merkezi'nin mescidinde kalan Hacı İsmail'in eşi ve çocukları da daha sonra Müslüman olmuşlar.

ESKİ PAPAZIN İLGİNÇ HİKAYESİ

Brezilyalı eski papazın İslam'a girişi ise son derece ilginç. Hacı İsmail, Müslüman oluşunu şu şekilde anlatıyor: "Bir papaz arkadaşımın kızı Müslüman olmuştu. Arkadaşım benden kızıyla konuşmamı ve onu tekrar Hıristiyanlığa döndürmemi istedi. Müslümanların açıklarını bulup, arkadaşımın kızını ikna etmek için Müslümanların toplantılarına katılmaya karar verdim. Sao Paulo'daki Latin Amerika İslam Merkezi'ne gittim ve oradaki Müslümanlara İslam'la ilgili kendilerinden bilgi almak istediğimi söyledim. Merkezde Bilal isminde Brezilyalı bir Müslüman'la tanıştık. Bilal'den bana İslam'ı anlatmasını istedim. Bilal sohbetimizin sonunda bana 'Kur'an, İncil ve Tevrat Üzerine Araştırmalar' isimli bir kitap verdi. Rabbime, beni İsa Mesih'in gerçek dinine ulaştırması için dua etmeye başladım ve günlerce dua ettim. Rabbim dualarımı sonunda kabul etti ve İslam'la ilgili kalbimdeki şüpheleri gidererek bana imanı nasip etti."

Bugüne kadar yaptığı davet çalışmalarıyla 200'e yakın Brezilyalının İslam'a girmesine vesile olan Hacı İsmail, "Latin Amerikalılar İslam'ı yeterince tanımıyor. Eğer İslam'ı tanırlarsa Latin Amerika'da İslam çok hızlı bir şekilde yayılır. Müslümanlar olarak Peygamber Efendimiz'in (SAV) sünnetine büyük önem göstermeliyiz. Kızlarımız, erkeklerimiz Peygamber Efendimiz'in (SAV) sünnetine sarıldıklarında İslam daha da fazla güçlenecektir."











Vakit

İslam Haberleri

Sahabenin seçkinlerinden Hucr Bin Adiyy kimdir? | Biyografi
Kahverengi Dallardan...
Dünya Kudüs Günü
Bediüzzaman Said Nursi Rahmet ve Minnetle Anılıyor
Bugün Günlerden "Şeyh Ahmed Yasin"