Mursi'nin duruşması 29 Haziran'a ertelendi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 kişinin, "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görüşmesine devam edildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, Başkent'teki polis akademisinde yapılan duruşmada, diğer tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı 29 Haziran'a erteledi.

"Soruşturmanın gizliliği ve ulusal güvenliği korumak" gerekçesiyle, tanıkların dinlenildiği celselerin gizli yapılması yönündeki mahkeme kararından dolayı, basına kapalı gerçekleştirilen duruşmalar hakkında ayrıntılı bilgi alınamıyor.

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 35 sanığın yargılandığı "casusluk" davasında, "Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları’yla suç amaçlı işbirliği" yapmakla itham edilen 36 sanıktan 22'si tutuklu bulunuyor. 14 sanık ise gıyaben yargılanıyor.

Afrika Haberleri

Globes: İsrail'in intihar amaçlı drone fabrikası Fas'ta faaliyete geçti
Libya açıklarında iki göçmen teknesinin alabora oldu
Mısır’da nükleer uzmanına suikast
Endonezya'da camide cuma namazı sırasında patlama
Türkiye’nin fabrikaları tırlarla Mısır’a taşınıyor