Moody's 'güncelleme' yapmadı

Türkiye ile ilgili kredi notunu cuma günü açıklaması beklenen Moody's, herhangi bir güncelleme yapılmadığını açıkladı. Moody's bu bilginin resmi kredi notu açıklaması olmadığını da vurguladı.

Moody’s’in New York’taki merkezi, Türkiye'ye ilişkin değerlendirmenin beklenen saatte gelmemesiyle ilgiliAnadolu Ajansı'na yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Moody’s potansiyel reyting eylemlerine ya da raporların yayınlanmasına ilişkin yorumda bulunmamaktadır. Moody’s’in ülke notu takviminin, potansiyel hareketlere ilişkin sadece gösterge tarihler olduğunu dikkat alınız"  ifadesi yer aldı.

Moody's'in daha önce belirlediği takvime göre, cuma günü Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirme yapması bekleniyordu. 

"Bu resmi kredi notu açıklama değil"

Moody's'in resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Moody's bu açıklamayı 8 Ağustos 2014 tarihli faaliyet takvimine istinaden yapmaktadır. Açıklama piyasalar için bilgi sağlamak amacındadır ve resmi bir kredi notu açıklaması değildir. Moody's tarafından bildirilen açıklama takvimi, kredi notlarının açıklanabileceği üç tarih belirler ve potansiyel hareketlere ilişkin bir göstergedir" denildi.

Kurum, 8 Ağustos tarihinde Azerbaycan, İsveç ve Türkiye'nin kredi notlarıyla ilgili herhangi bir güncelleme yapılmadığını bildirdi.

Not Mayıs 2013'te arttı

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, 16 Mayıs 2013’te Türkiye’nin kredi notunu “yatırım yapılabilir” seviyeye çıkarmıştı. Moody’s, 11 Nisan’da Türkiye’nin kredi notu görünümünü durağandan negatife çevirmişti. Karara gerekçe olarak, Türkiye’nin dış finansman pozisyonu üzerindeki baskının artmasını ve zayıflayan büyüme beklentilerini göstermişti.

30 Haziran’da ise Türkiye’yi uyaran kuruluş, Irak’ta yaşanan gelişmelerin Türkiye’nin notunun negatif olduğu uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Güncel Haberleri

KFC’ye Malezya’da Büyük Şok
Ekrem İmamoğlu: Hamas terör örgütüdür
Perinçek: ABD, Türkiye'yi AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlıyor
KDV Oranları Arttı! Karar Resmi Gazetede Yayımlandı
Turgut Özal'a Sunulan “Gizli” Damgalı Belge Hurdacıdan Çıktı