Mısırlı yetkili, France Press haber ajansına yaptığı açıklamada, "Mısır, son üç gün içerisinde içlerinde 938'i hasta olan toplam 1433 kişiye Mısır'a geçiş izni vermiştir." ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Mısır'ın Ariş kentinde mahsur kalan 495 Filistinlinin Gazze'ye döndüğünü söyleyen yetkili, sınır kapısının yeniden açılmasıyla ilgili herhangi bir zaman belirlenmediğini kaydetti.
Hamas siyasi birim başkanı Halit Meşal, işgal yönetiminin Filistinli direniş gruplarının önerdiği ateşkesi reddetmesi durumunda Mısır yönetiminin Rafah sınır kapısını sürekli olarak açmasını istemişti.
Siyonist Başbakan Olmert ise Mısır İstihbarat Bakanı Ömer Süleyman ile yaptığı görüşmede, ateşkes için esir asker Gilat Şalit'in serbest bırakılmasını şart koşmuştu.
FİEM