“Milletvekillerinin kaçırılmasının nedeni siyasi”

Filistin Parlamentosu Başkanı Dr. Aziz Duveyk, başkanlık süresi biten Mahmud Abbas idaresindeki Ramallah Yönetimi’ni Siyonist işgal devleti zindanlarındaki esir milletvekillerinin serbest bırakılması için hiçbir şey yapmamakla suçladı.

Duveyk, bugün (28 Haziran Pazar) Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını sağlamak ve ihmal edilen davalarını dünya kamuoyuna duyurmak için bir kampanya başlatıldığını bildirdi.

"Hiçbir siyasi dava Filistinli esir milletvekillerinin davası kadar ihmal edilmemiştir" diyen Duveyk, uluslararası demokratik düzenin çarpıklığını ve çifte standartlılığını göz önüne serecek bu davanın bilerek karartıldığını ve üzerinin örtüldüğünü dile getirdi.

Demokrasi ve özgürlükten bahseden dünyanın işgal güçlerince kaçırılan ve esir tutulan Filistinli milletvekillerini görmezden geldiğine dikkat çeken Duveyk, milletvekillerinin kaçırılmasının siyasi olduğunu söyledi.

Milletvekillerinin kaçırılmasının başından sonuna adalet ve mantığa aykırı olduğunu ve tüm insani ve demokratik ilkelerle çeliştiğini ifade eden Duveyk, milletvekillerinin kaçırılmasının Siyonist asker Gilad Şalit'in esir alınmasının intikamı olduğunu ve aynı zamanda Filistin Parlamentosu'nu dönem sonuna kadar çalışamaz hale getirmeyi hedeflediğini belirtti.

Filistin Parlamento Başkanı, esir milletvekillerinin zindanlarda oldukça sıkıntılı günler geçirdiğini kaydederek, esir milletvekillerinden dünya kamuoyuna mesaj getirdiğini bildirdi.

FİEM

Filistin Haberleri