Cumhurbaşkanı Sezer'in 60. Hükümet kabinesinin onayını halefine bırakmasına MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı'dan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek'den farklı yorumlar geldi.
MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Başbakan Erdoğan'ın sunduğu kabine listesini Sezer'in onaylamamasını jest olarak yorumladı.
Paçacı, "Cumhurbaşkanları birlikte çalışacağı bakanlar hakkında bazı hassasiyetlerinin olması normaldir. Görev süresi 15 gün sonra bitecek bir ismin böyle bir değişikliğe gitmemesi bir jesttir" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Cumhurbaşkanı Sezer'in bu tutumunun arkasındaki nedenin Erdoğan'ın dünkü, "Seçilmişlerden oluşan, bir takım kuruyorum. Kimi, nereye monte edeceğimi, ben belirlemeliyim. İnanıyorum ki, Cumhurbaşkanı, bunu anlayışla karşılayacaktır" şeklindeki sözlerinin de yattığını iddia etti.
Özyürek, "Sayın Erdoğan peşinen böyle bir hüküm verdiği için Sayın Cumhurbaşkanı da kabine listesini kabul etmemiştir" dedi.
Haber7
MHP'ye Göre Jest CHP'ye Göre Rest
Cumhurbaşkanı Sezer'in 60. Hükümet kabinesinin onayını halefine bırakmasına MHP'den ve CHP'den farklı tepkiler geldi. Sezer'in tavrı MHP'ye göre jest, CHP'ye göre rest.
Güncel Haberleri
İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı