Mescid-i Aksaya Siyonist Zulüm

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya yönelik provokatif baskınlarını sürdürüyor.

Yahudi yerleşimcilerden oluşan kalabalık bir grup ve İsrailli turist rehberleri bu sabah (20 Ocak Çarşamba) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, 69 Yahudi yerleşimci ve İsrailli turist rehberinin bu sabah Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında işgal güçleri yerleşimcilerin ve rehberlerin etrafını kuşatarak koruma altına aldı.

Haberde, baskın sırasında Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatten onlarca kişinin yüksek sesle tekbir getirerek yerleşimcilere ve turist rehberlerine tepki gösterdiği, soğuk havaya rağmen Mescid-i Aksa'nın avlusunda Kudüs kenti sakinlerinden ve 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerden çok sayıda kişinin ve ilim öğrencilerinin nöbet beklediği ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölmek isteyen işgal yönetimi, bu planını hayata geçirecek zemini oluşturabilmek için Yahudi yerleşimcileri işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal yönetimi, Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı direnenleri çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezasıyla cezalandırırken, isimlerini kara listeye aldığı kadın aktivistlerin de Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermiyor.

Filistin Haberleri

Hamas'tan ateşkes açıklaması geldi!
Iraklı gruplardan Hayfa 'ya füze Operasyonu!
Filistin Direnişinden Müzakere Açıklaması!
İşgalciler Anlaşmayı Kabul Etmedi! Siyonist Yetkili Açıklama Yaptı
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: Direnişin Taleplerinde Hemfikiriz