Mescid-i Aksa'da Cemaatin Nöbet Tutması Baskınlara Engel Oluyor

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, bu sabah (17 Nisan Perşembe) yayınladığı bildiride, Yahudi cemaatlerin ve örgütlerin baskın çağrılarına karşı yüzlerce ilim öğrencisinin ve cemaatin Mescid-i Aksa'da sabah erken saatlerden itibaren nöbet tuttuğun

cBu arada, işgal güçlerinin dört gündür Mescid-i Aksa'nın kapılarında yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve içeriye girmesine izin verilen Filistinlilerin kimliklerine dışarıya çıkarken iade edilmek üzere el koyduğu belirtildi.

Mescid-i Aksa'nın içinde El-Kıbli Mescidi'nin önünde geniş bir daire oluşturan cemaatin ve ilim öğrencilerin vakitlerini çeşitli aktivitelerle, vaaz ve derslerle değerlendirdikleri, yüksek sesle tekbir getirip slogan attıkları, hep birlikte marş söyleyip Mescid-i Aksa için dua ettikleri bildirildi.

Yahudi cemaatleri ve örgütleri, bir haftadır Yahudilerce kutsal sayılan Hamursuz (Pesah) Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa'ya kalabalık gruplar halinde baskın yapma çağrısında bulunuyordu.

Mescid-i Aksa'nın çevresinde gerginliğin devam ettiği ve işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı, "Sınır Muhafızları" adı verilen işgal askerlerinin de işgal polisine destek verdiği ifade edildi.

 

Filistin Haberleri

Siyonist İşgal Ordusunda Kaos! Yedek Askerler O Talebi Reddetti
Mahmud Abbas: İsrail'in Tam Güvenlik Hakkı Var
Kassam İşgalcileri Kendi Silahıyla Vurdu!
Kudüs Tugayları İşgalcileri Böyle Hedef Aldı (VİDEO)
Filistin Direnişini Liderlerinden Müzakare Açıklaması