Meşal ve Abbas Kahire'de Buluşacak
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) lideri Halid Meşal'in cumartesi günü Mısır'ın
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) lideri Halid Meşal'in cumartesi günü Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelmesi bekleniyor.
Hamas ve el-Fetih arasındaki siyasi ortaklığın önündeki engelleri kaldırmak ve bu ortaklığı geliştirmenin yollarını tartışacak olan Meşal ve Abbas Filistin halkı ve hükümetini dar boğazın eşiğine getiren ekonomik ve siyasi ambargoya son vermenin yollarını araştıracaklar.
Diğer yandan her iki lider, yaklaşık iki ay önce kurulan Filistin Milli Birlik hükümeti'ne bağlı sorunları ve son gelişmeleri masaya yatıracaklar.