Mehmet Fidancı'ya Müebbet Hapis

Diyarbakır'da Hizbullah adına 7 kişinin öldürülmesi olayına katıldığı iddiasıyla yargılanan Mehmet Fidancı, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, 7 yıldır yargılanan tutuklu sanık Mehmet Fidancı ve avukatı Cengiz Analay da hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı, daha önce verilen esas hakkındaki mütalaayı yinelediğini belirterek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Sanık Mehmet Fidancı ise, savunması ve mütalaaya karşı son sözünde daha önceki yazılı ve sözlü savunmalarını tekrar ettiğini söyleyerek, beraatına ve tahliyesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Fidancı'nın üzerine atılı ''Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının tamamına ya da bir kısmını tağyir tebdil ve ilgaya teşebbüs'' suçunu işlediği sabit görüldüğünden eylemine uyan TCK'nın 146/1 maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti, verilen cezada indirim yaparak müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına oy birliği ile karar verdi.

Hizbullah'ın 26 kişilik tetikçi listesinde yer alan Mehmet Fidancı, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde müebbet hapis cezasına çarptırılmış, ardından Yargıtay yeterli delil olmadığını belirterek 2 kez kararı bozmuş ve dosyayı yerel mahkemeye yeniden iade etmişti. Fidancı, ayrıca 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı suikastta katledilen Diyarbakır eski Emniyet Müdürü ile 5 polisin zanlısı olarak yargılanmış, ancak sanık Fidancı'nın Okkan suikastına karıştığına dair delil bulunamadığı için bu eylemden beraat etmişti.

Güncel Haberleri

İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı