Mavi Marmara katılımcısı İngiliz milletvekili George Galloway, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap ülkelerinin Yemen’e başlattıkları saldırıyı değerlendirdi.
Suudi Arabistan’ın Gazze için kılını kıpırdatmadığını hatırlatan Galloway, Suud rejiminin Ehl-i Sünnet’i temsil etmediğini ve Yemen meselesinin mezhepsel saikler üzerinden açıklanamayacağını vurguladı.
İşte George Galloway’in konuşmasının tercümesi:
“Suud’un bu kadar büyük bir askeri hava güce sahip olduğunu kim tahmin ediyordu? Elbette ki bu güç, geçtiğimiz yaz binlerce şehit veren Gazze halkı için değildi… Suud onlara yardım etmek için kılını bile kıpırdatmadı. Savaş uçakları göndermeyi bırakın, direnişe tek bir kalaşnikof kurşunu bile göndermedi. Açlıktan kırılan Gazze halkına tek bir riyal vermedi. Üstelik milyarlar göndereceklerini vaat etmişlerdi. Bu sinsi yılan Ehli Sünnet’ten falan değil! Ehli Sünnet mensupları Londra’daki kumarhanelerde kumar mı oynuyorlar? Ya da genel evlere mi gidiyorlar? Netanyahu’nun karşısında dansöz mü oynatıyorlar? Bunlarda Sünnilikten eser yok! Gazze’de şehit edilenlerin hepsi Sünni’ydi. Suudi Arabistan onlara yardım etmek için kılını kıpırdatmadı. Halklarını diktatörlükle yöneten bu iğrenç münafıkların ne Sünnilikle ne de İslam’la hiçbir ilgileri yok!”
İslami Analiz
Mavi Marmara Katılımcısı George Galloway Suud Ehli Sünnet Değil
Mavi Marmara katılımcısı İngiliz milletvekili George Galloway, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap ülkelerinin Yemen’e başlattıkları saldırıyı değerlendirdi.
Filistin Haberleri
Kassam Tugayları’ndan Hizbullah’a destek mesajı: “Görevi tamamlayacağınıza eminiz”
Hamas’tan İran’ın yeni liderine tebrik mektubu: “Direniş ittifakı sürecek”
Hamas'tan İran'ın 'meşru müdafaa hakkı'na destek
Ebu Ubeyde’den İran Devrim Muhafızlarına ve İran halkına övgü ve teşekkür
Simorgh’tan Fattah’a vuruş envanteri: İran’ın korku salan roketleri ve menzil güçleri…