Mahmut Abbas'tan Sürpriz Ziyaret

Filistin Devlet Başkanı üç günlük bir ziyaret için Çin'e gitti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, üç günlük resmi bir ziyaret için bugün Çin'e gitti.

Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı "Wafa", Abbas'ın Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yapacağı ziyarette ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve Filistin davasındaki son gelişmeler ile bölgesel ve uluslararası ortak meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geleceğini bildirdi.

Geçen hafta, Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin gazetecilere verdiği demeçte, Abbas'ın "Çin'in bu yıl kabul ettiği ilk Arap devlet başkanı olduğunu ve Çin-Filistin ile geleneksel olarak iyi ve dostane ilişkilerin yüksek seviyesini tam olarak temsil ettiğini" söyledi.

"Başkan Abbas, Çin halkının eski bir dostudur" ve "Çin, Filistin halkının meşru ulusal haklarını geri kazanmasına yönelik haklı davasını her zaman güçlü bir şekilde desteklemiştir."

Çin cumhurbaşkanı geçen Aralık ayında Suudi Arabistan'ı ziyaret etti ve burada Filistin cumhurbaşkanı ile görüştü ve "Filistin sorununa erken, adil ve kalıcı bir çözüm arama" sözü verdi.

El Fetih Merkez Komitesi üyesi Abbas Zeki, resmi Xinhua haber ajansına verdiği röportajda, "Çin ve Filistin kardeşten çok yakın dosttur" dedi.

Filistinli yetkili, "Çin, geçen yıl düzenlenen Arap-Çin zirvesinden bu yana Ortadoğu'da geçmişte olduğundan çok daha büyük bir rol üstlenmeye başladığı için" mutlu olduğunu dile getirdi.

Kaynak: TEVHİDHABER

Filistin Haberleri

Gazze’deki Aşiretler: Yasir Ebu Şebab’ın sonu, halkına sırt çeviren herkes için beklenen bir akıbetti.
HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
Hizbullah: Siyonist rejim bütün İslam ülkeleri için tehdit
Siyonist rejim Refah Kapısı’nı şantaj aracına çevirdi
Filistinli direnişçiler bu akşam bir İsrailli tutuklunun cesedini teslim etti