Mahmut Abbas: Tünellere Su Pompalama Fikri Benim

arbeci Mısır ordusunun geçtiğimiz Cuma günü, Gazze’ye açılan tünellere deniz suyu pompalamaya başlamasının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a ait olan ve sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşılan video tartışma konusu oldu.

Darbeci Mısır ordusunun geçtiğimiz Cuma günü, Gazze’ye açılan tünellere deniz suyu pompalamaya başlamasının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a ait olan ve sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşılan video tartışma konusu oldu.
 Videoda Abbas, kendisinin Gazze-Mısır arasındaki tünellere su pompalanarak tünellerin kapatılması düşüncesini ilk ortaya atan kişi olduğunu söyleyerek övünüyor.
 Abbas geçen sene katıldığı programda, su pompalayarak ya da sınıra demir çitler çekerek bir şekilde tünellerin yıkılması gerektiğine vurgu yapmış; tünellerin yıkılmasından yana olduğunu, çünkü tünellerin meşru olmadığını söylemişti.
 Hatırlanacağı üzere Cuma sabahı darbeci Mısır ordusunun tünellere deniz suyu pompalamasının ardından bazı tüneller hasar görmüştü. 

 

Filistin Haberleri

Kassam Tugayları’ndan Hizbullah’a destek mesajı: “Görevi tamamlayacağınıza eminiz”
Hamas’tan İran’ın yeni liderine tebrik mektubu: “Direniş ittifakı sürecek”
Hamas'tan İran'ın 'meşru müdafaa hakkı'na destek
Ebu Ubeyde’den İran Devrim Muhafızlarına ve İran halkına övgü ve teşekkür
Simorgh’tan Fattah’a vuruş envanteri: İran’ın korku salan roketleri ve menzil güçleri…