Lübnanlılar Enerj Bakanlığını Bastı

Lübnanlılar, elektrik kesintilerini protesto etmek için Enerji Bakanlığı binasını bastı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Lübnanlı protestocular Perşembe günü, devam eden elektrik kesintilerini protesto etmek için Beyrut'taki Corniche Al-Nahr'daki Enerji ve Su Bakanlığı binasını bastı.

Sosyal medyada yayılan, binanın içindeki çemberi gösteren videolar, protestocuların zor yaşam durumunu kınayan sloganlar atması ile aynı zamana denk geldi.

Lübnan Enerji Bakanı Walid Fayyad, geçtiğimiz Nisan ayının sonunda Beyrut'ta bir kafeden çıkarken elektrik kesintisi nedeniyle kalabalığın bir kısmı tarafından saldırıya uğradı.

Lübnan İç Savaşı'nın (1990) sona ermesinden bu yana, Lübnan, bir bölgeden diğerine değişen süreler boyunca elektrik gücünün karneye bağlanmasından muzdaripti ve ardışık hükümetler bu tarihten beri elektrik akımını kalıcı olarak güvence altına alan bir çözüm üzerinde anlaşmaya varamadılar. .

Lübnan'ın içinden geçtiği ekonomik ve mali kriz nedeniyle, Electricité du Liban tarafından sağlanan elektrik besleme saatleri günde iki saati geçmediği için Lübnan aylardır ciddi protestolara tanık oluyor.

Lübnan Haberleri

Husi, Bağımsızlık Günü'nde Yürüyüş Çağrısı Yaptı
Lübnan halkı Siyonistlerle normalleşmeye karşı sokaklara döküldü
ABD'nin skandal önerisi ifşa oldu: Şehit Nasrallah'ın cenaze töreni bombalamak istediler
Hizbullah: İç bölünmeler İsrail’in suistimal ettiği bir zafiyet yaratıyor
Gazze anlaşması modeli ve Hizbullah... / Alptekin Dursunoğlu yazdı