Lübnan Enformasyon Bakanı Gazi Aridi, hükümetin bu akşam saatlerinde olağanüstü toplantı yaptığını ve düzeni sağlamak için gereken bütün önlemleri alması için orduya destek vermeye karar verildiğini söyledi.
Ordunun kuzeydeki Nahr El Bared Filistin mülteci kampına girmesine ilişkin karar alınmadığın da belirten Aridi, "Bununla birlikte ordu harekete geçmeye başladı" dedi.
Ordu başkomutanı General Michel Süleyman, İç Güvenlik Kuvvetleri Başkanı General Eşref Rifi ve 5 üst düzey güvenlik servisi başkanının hazır bulunduğu hükümet toplantısından sonra Başbakan Fuad Sinyora adına bir bildiri okuyan Aridi, çatışmalarda ölen ordu mensupları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduğunu da ifade etti.
Aridi, "Lübnan'ın kuzeyinde ordu, güneydeki görevinden alıkoyulmak ve Lübnan'ı istikrarsızlaştırmak için hedef alınmıştır. Fetih El İslam'ın kimin tarafından donatıldığını, finanse edildiğini ve eğitildiğini herkes bilmektedir" dedi ancak bir isim açıklamadı.
Suriye karşıtı milletvekilleri ise komşu Suriye'yi suçladı.
Lübnan hükümeti, orduyu, kuzeyde düzeni sağlamakla görevlendirdi
Lübnan'ın kuzeyindeki Filistin mülteci kampına yerleşen Fetih El İslam örgütü ile askerler arasında çıkan kanlı çatışmalar yüzünden hükümet, orduyu kuzeyde düzeni sağlamakla görevlendirdi.
Lübnan Haberleri
Şeyh Naim Kasım: Amerika-İsrail'in Lübnan üzerinde söz hakkı yoktur
Husi, Bağımsızlık Günü'nde Yürüyüş Çağrısı Yaptı
Lübnan halkı Siyonistlerle normalleşmeye karşı sokaklara döküldü
ABD'nin skandal önerisi ifşa oldu: Şehit Nasrallah'ın cenaze töreni bombalamak istediler
Hizbullah: İç bölünmeler İsrail’in suistimal ettiği bir zafiyet yaratıyor