Lübnan basını israil ile Hizbullah arasında ateşkes için saat verdi

Lübnan'ın El-Cedid televizyonu, olası ateşkesin Türkiye saatiyle 23.00’da ABD ve Fransa'nın yapacağı ortak açıklamayla duyurulacağını paylaştı.

Lübnan basınında çıkan haberde, ateşkesin ABD Başkanı Joe Biden ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından açıklanacağı belirtildi.

İşgalci israilin yerel basınında çıkan haberde, güvenlik kabinesinin sözde Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında Tel Aviv'de bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede, kabine üyelerinin Lübnan'da ateşkese varılması için ABD'nin önerdiği tasarıyı oylayacağı ifade edildi.

Kabine toplantısında, bazı aşırı sağcı bakanların itirazına rağmen ateşkes tasarısının onaylanmasının beklendiği kaydedildi.

İşgalci israil Hizbullah'ı çok sert vuruyor

Öte yandan işgalci israil ordusu, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesini de şiddetli hava saldırılarıyla hedef alıyor. Dahiye bölgesine yönelik saldırılarda, art arda duyulan patlama seslerinden sonra bölgede gökyüzünü yoğun toz ve duman bulutu kapladı.

işgalci israil ordusu da yaptığı açıklamada, Beyrut'ta Hizbullah hedeflerine yoğun saldırı başlattığını duyurdu.

Lübnan Haberleri

Husi, Bağımsızlık Günü'nde Yürüyüş Çağrısı Yaptı
Lübnan halkı Siyonistlerle normalleşmeye karşı sokaklara döküldü
ABD'nin skandal önerisi ifşa oldu: Şehit Nasrallah'ın cenaze töreni bombalamak istediler
Hizbullah: İç bölünmeler İsrail’in suistimal ettiği bir zafiyet yaratıyor
Gazze anlaşması modeli ve Hizbullah... / Alptekin Dursunoğlu yazdı