Lübnan Başbakanı: ABD'nin Suriye'yi Vurmasına Yanaşmayız

Lübnan Başbakanı Saad el Hariri, ABD'nin Suriye'yi vurması durumunda Lübnan'ın bundan uzak duracağını belirtti.

Lübnan Başbakanı Saad el Hariri, ABD'nin Suriye'yi vurması durumunda Lübnan'ın bundan uzak duracağını belirtti.


Beyrut'taki Hükümet Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında Hariri, "ABD'nin Suriye'ye muhtemel saldırısı konusundaki duruşumuz açıktır. ABD Suriye'yi vurursa Lübnan bundan uzak durur. Görevimiz Lübnan'ı bölgede olanların yansımalarından korumaktır" dedi.


Rusya'nın Beyrut Büyükelçisi Aleksandr Zaspikin'in 'ABD'nin Suriye'ye füze saldırısı düzenlemesi halinde Rusya'nın bu füzeleri vuracağı ve fırlatıldıkları yeri hedef alacağı' açıklamasına Twitter üzerinden verdiği yanıtta  ABD Başkanı Donald Trump, ''Rusya, Suriye'ye gönderilen her füzeyi, tüm füzeleri vurma yemini ediyor. Hazır ol Rusya, çünkü şirin, yeni ve ''akıllı!'' (füzeler) gelecek" demişti.


Öte yandan Associated Press'te çıkan bir haberde ABD, Fransa ve İngiltere liderlerinin Suriye'de askeri tercihler üzerine müzakerelerde bulunduğu bilgisi verilmişti.


ABD Savunma Bakanı James Mattis de "Trump'ın uygun görmesi durumunda Pentagon askeri seçenekleri sunmaya hazır" açıklamasında bulunmuştu.


 


Kaynak : Sputnik

Lübnan Haberleri

Şeyh Naim Kasım: Amerika-İsrail'in Lübnan üzerinde söz hakkı yoktur
Husi, Bağımsızlık Günü'nde Yürüyüş Çağrısı Yaptı
Lübnan halkı Siyonistlerle normalleşmeye karşı sokaklara döküldü
ABD'nin skandal önerisi ifşa oldu: Şehit Nasrallah'ın cenaze töreni bombalamak istediler
Hizbullah: İç bölünmeler İsrail’in suistimal ettiği bir zafiyet yaratıyor