Lisede başörtüsüne hakarete inceleme

Eskişehir’de iki kız öğrenci, tarih öğretmeninin hakaret ve fiili saldırısına maruz kaldıkları gerekçesiyle Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdi.

Eskişehir'de iki kız öğrenci, tasdikname aldıktan sonra öğretmenleri ile vedalaşmaya çalışırken tarih öğretmeninin hakaret ve fiili saldırısına maruz kaldıkları gerekçesiyle Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdi.

Zeynep Aka ve Şura Güldaş adlı öğrenciler, okula başörtülü geldikleri için böyle bir saldırıya uğradıklarını açıkladı. Milli Eğitim Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı. Zeynep Aka (17 ) ve Şura Güldaş (17) eğitim gördükleri Hoca Ahmet Yesevi Lisesi'nden ayrılarak Yunus Emre Lisesi'ne nakil oldu. Hoca Ahmet Yesevi Lisesi'ne giderek tasdiknamesini alan öğrencileröğretmenleriyle vedalaşmak için öğretmenler odasına çıktı. Aka ve Güldaş, öğretmenler odasına girerken tarih öğretmeni Sevda Gökşen (42 ) ile karşılaştı. İki öğrenciyi başörtülü görünce sinirlenen Gökşen, Aka ve Güldaş'ı hakaretler edip zorla okul dışına çıkardı. Suçlanan öğretmen ise iddiaları reddetti.

Güncel Haberleri

Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın
İran'ın denizaltıları Hürmüz Boğazı'nı nasıl kontrol ediyor?