Lavrov: ABD ile Pozisyonlarımız Yakın

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve ABD'nin IŞİD ile mücadele alanındaki pozisyonlarının birbirine yakın olduğunu söyledi.

70. BM Genel Kurulu kapsamında New York'ta ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya gelen Lavrov, düzenlenen basın toplantısında, "Pozisyonlarımız oldukça yakın. Kerry, ABD'nin ve ABD tarafından kurulan uluslararası koalisyonun amacının IŞİD ile mücadele olduğunu teyit etti. Biz de aynı amacı taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rus bakan, iki ülke arasında yaklaşım bakımından anlaşmazlık olduğuna dikkat çekerek, "Tüm faaliyetler, BM Tüzüğü çerçevesinde, BM Güvenlik Konseyi'nin desteğiyle yürütülmeli. Ancak ABD koalisyon için BM Güvenlik Konseyi onayının gerekli olduğu düşüncesinde değil. Biz ise bunun uluslararası hukuka kesinlikle aykırı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

'BİRLİKTE ÇALIŞMAYI ARZULUYORUZ'

Sergey Lavrov, Moskova ve Washington'un birlikte çalışma arzusuna sahip olduğunu söyledi.

Bakan, "Birlikte çalışma arzusu hem diplomatik kurumlar hem de askeri merciler arasında mevcut. Güncel sorunların profesyoneller tarafından daha sık ve düzenli olarak görüşülmesi, hepimizin önünde duran bu sorunları çözmemizi daha kolay hale getirecek" dedi.

'PUTİN VE OBAMA'DA UMUTLUYUZ'

Bakan Lavrov, Rusya Dışişleri Bakanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama'nın yarın yapacakları görüşmede açık açık konuşarak, geleceğe yönelik yeni yollar bulmalarını umduklarını belirtti.

'IŞİD'LE MÜCADELE KOORDİNE EDİLECEK'

Sergey Lavrov, Rusya, Suriye, İran ve Irak'ın Bağdat'ta kurduğu ortak koordinasyon merkezinin amacının IŞİD'le mücadeleye dönük çabaların koordine edilmesi olduğunu söyledi.

TASS haber ajansına konuşan bir Rus askeri yetkili, "Bağdat'ta kurulan bilgi merkezi, faaliyetleri temelinde koordinasyon komitesinin oluşturulması için koşullar yaratacak. Komitenin amacı, IŞİD'e karşı mücadele eden Rusya, Suriye, Irak ve İran'ın askeri birliklerinin idaresi ve operasyonların planlanması olacak" demişti.

Kaynak: Ajanslar

Asya Haberleri

Kuzey Kore Tatbikatlara Başladı! İ
Hindistan'da İslami Okullar Yasaklandı!
Moskova'daki Saldırıyı Tekfirci Teröristler Üstlendi!
Rusya, LGBT'yi Terör Listesine Aldı!
İsrail ve Çin zulümde yarışıyor! Doğu Türkistan'da oruç ve namaz yasağı sürüyor