Somalili alimlerin ardından Somali Enformasyon Bakanı Farhan Ali Mahmud da hükümet adına yaptığı açıklamasında, el Kaide lideri Usame bin Ladin'in açıklamalarına tepki gösterdi.
Bakan Mahmud, Ladin'den Somali'nin iç meselelerine karışmaması çağrısında bulanarak "Ladin'in gizlendiği yerde hayatta kalmaya bakması gerekiyor" dedi.
Ladin'in açıklamalarını kışkırtıcı bulan Mahmud, "Fakat, Somali'de bir etkisi olmayacak. Ladin'in açıklamaları, barışın sağlanması için sarfettiğimiz çabaları engellemeyecek" dedi.
Bakan Mahmud, "Biz biliyoruz ki Tora Bora dağlarında yaşayan Ladin'in özel sorunları var. Bundan ötürü onun durumu, 21 yıllık bir kaos ortamından çıkmak isteyen Somalililere böyle bir açıklamaya yapmaya elverişli değil" dedi.
Bakan Mahmud, bir süre önce yaptığı açıklamasında, kabinenin şeriat yasasını kabul ettiğini, parlamentonun da buna onay vermesini ümit ettiklerini söylemişti. Bu açıklamalar Somali Devlet Başkanı Şeyh Şerif Ahmed tarafından da onaylanmıştı. Bakan Muhammed, şeriatın anayasaya da yazılacağını ifade etmişti.
el Kaide lideri Usame b. Ladin'in Başkan Ahmed'e karşı yaptığı isyan çağrısı, Somali Alimler Birliği'nden tepki toplamıştı.
isra haber
"Ladin'in çağrısı barışa engel olamayacak"
Samali hükümeti, el Kaide lideri Usame bin Ladin'in Somali Devlet Başkanı Ahmed'in aleyhinde yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.
Afrika Haberleri
Globes: İsrail'in intihar amaçlı drone fabrikası Fas'ta faaliyete geçti
Libya açıklarında iki göçmen teknesinin alabora oldu
Mısır’da nükleer uzmanına suikast
Endonezya'da camide cuma namazı sırasında patlama
Türkiye’nin fabrikaları tırlarla Mısır’a taşınıyor