Kuveyt hükümetine bağlı Arap Ekonomik Kalkınma Fonu Genel Direktörü Abdulvehhab Bedir, Kuveyt’in Mısır’a önümüzdeki 5 yıl boyunca her yıl 300 milyon dolarlık geri ödeme planıyla bir buçuk milyar dolarlık kredi vereceğini söyledi.
Reuters’e konuşan Bedir, Kuveyt’in Mısır’a vermeyi planladığı kredinin ülkede kalkınmayı ve tarım işlemlerinin geliştirmek amacıyla gerçekleşeceğini ifade etti.
Darbe rejimi ile yönetilen Mısır’a verilecek kredi konusunda fazla detay vermeyi reddeden Debir, Kuveyt hükümetine bağlı fonun Arap ülkeleri arasında sanayi, tarım ve ulaştırma gibi genel kalkınma alanlarında desteğe ihtiyacı olan ülkelere yardım sunduğunu dile getirdi.
Al Jazeera ve Reuters
Kuveyt'ten Darbeci Mısır'a 1,5 Mİlyar Dolar Kredi
Kuveyt, darbeyle iktidara gelen Abdulfettah Sisi rejiminin yönettiği Mısır’a bir buçuk milyar dolar kredi verecek. Mısır’ın önümüzdeki 5 yıl içinde söz konusu meblağı geri ödemesi bekleniyor.
Afrika Haberleri
Globes: İsrail'in intihar amaçlı drone fabrikası Fas'ta faaliyete geçti
Libya açıklarında iki göçmen teknesinin alabora oldu
Mısır’da nükleer uzmanına suikast
Endonezya'da camide cuma namazı sırasında patlama
Türkiye’nin fabrikaları tırlarla Mısır’a taşınıyor