"Kürtlere Anayasal Hakları Verilmeli"

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Türkiye’deki Kürt sorunun çözümü için yeni anayasada Kürtlerin haklarının yeralması ve af çıkarılması gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, Demokrasi, İnsan Hakları ve Çalışma Yaşamı konularındaki yetkilisi Laura Carey ile bir araya gelen Birdal, bu görüşmede Türkiye’deki insan haklarının durumu, pişmanlık yasası, güncel konuları görüştüklerini belirtti.

Birdal, “Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümü için, anayasada Kürtlerin kültürel ve demokratik haklarının karşılığını bulmasının sorunun çözümü için önemli bir adım oluşturacaktır” dedi.

Bu görüşlerini Carey’e anlattığını ifade eden Birdal, geçen hafta Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen Kürt Konferansı’nın sonuç bildirgesinde, sorunun çözümü için neler yapılabileceğinin yeraldığını söyledi.

Birdal, görüşmede ayrıca pişmanlık yasasının daha önce de denendiğini belirterek, “Bu yasada değişiklik yapılması yerine, yeni anayasada Kürt sorununun çözümüne bir karşılık bulunabilirse, bence önemli bir adım atılır ve af da bunun yolunu açar” dediğini ifade etti.

Carey’in, Ankara ve İstanbul’da aralarında AKP’liler, akademisyenler, dini liderlerin de bulunduğu toplam 35 kişi ile görüştüğü bildirildi.

Güncel Haberleri

İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı