Kur"an, Sünnet ve İcma Yolundan Ayrılmayalım

 

Kur"an, Sünnet ve İcma Yolundan Ayrılmayalım

Medreseler  kapatıldı, icazetli ve ehliyetli ulema yetişmedi... Tekkeler kapatıldı, icazetli ve ehliyetli meşayih yetişmedi. Aradan uzun yıllar geçtikten sonra din okulları ve ilahiyat fakülteleri açıldı ama onlar yeterli olmadı.

Kahire Ezher"de, Şam"da, Bağdat"ta, Hindistan ve Pakistan"da bir miktar alim yetişti, onların da diplomaları tasdik edilmedi, kendilerine iş ve hizmet verilmedi.

Dinî sahada bir yetersizlik, bir boşluk meydana geldi.

Zındıklık komiteleri dini bozmak, yeni bir İslâm türetmek için seferber oldular. Sapıklıklar, bid"atler aldı yürüdü.

Dinin, Şeriatın en temel hükümleri inkâr edildi.

Pakistan"dan kovulan Fazlurrahman"ın "Tarihsellik mezhebi" bazı ilahiyat fakültelerine bile sızdı.

Fıkhî konularda fetva vermeye bile ehliyeti ve icazeti olmayan adamlar mutlak müctehid kesildi.

Re"y, heva ve heves tefsirleri yazıldı. Piyasaya yüzlerce Kur"an meali, tercümesi çıkarıldı; büyük kısmı yanlışlarla, zorlama tevillerle dolu.

Dinî konular ayağa düştü.

Sağlam bir din kültürüne ve bilgisine sahip olmayan Müslüman yığınların akılları, zihinleri iyice karıştırıldı.

Sapıklık o derecelere vardı ki:

* Tevhid ile Teslis birdir diyenler çıktı.

* Resûlullah Efendimizin (salat ve selam olsun O"na) risaletini, dinini, Allah katından getirdiği Kitabı inkar edenler ehl-i necat ve ehl-i cennet ilan edildi.

* Din kardeşlerine düşmanlık edenler, kafirleri dost ve velî edindiler.

* Kafir rüesasının ayaklarına, huzurlarına gidilip arz-ı ubudiyet edildi.

* Kur"an-ı Kerim"in kesin hükmüyle, Allah katında tek geçerli ve makbul din İslâm iken, "ibrahimî dinler" safsatası ile üç hak din bulunduğunu iddia edenler çıktı.

* İslâm mukaddesatı dünyevî ve nefsanî şehvet ve ihtiraslara alet edildi. Din ticareti, mukaddesat bezirganlığı yapıldı.

* Kur"an ile, Sünnet ile, 1400 yıllık icma ile sâbit olan temel dinî inanç ve hükümler inkâr edildi.

Velhasıl din konusunda korkunç bir anarşi, kaos, kargaşa meydana geldi ve getirildi.

Bir ve beraber olmaları gereken Müslümanlar bin parçaya bölündü, bu parçaların arasına kin, nefret, fesat tohumları ekildi.

Ümmet bilinci yıkıldı, hizip ve fırka fanatizmi kışkırtıldı.

Müslümanları cahil bırakmak, bölmek, birbirine düşman etmek, çıkmaz sokaklara sokmak, aciz bırakmak, esaret ve zillet içinde tutmak için ne kadar şeytanlık varsa hepsi yapıldı.

İslâm düşmanı kâfirleri çok sevenler, meşreb ve fikir farklılıkları yüzünden salih, muttaki, temiz din kardeşlerine düşman oldu.

Kafirlerin İslâm dünyasını ve Muhammed (Salat ve selam olsun) Ümmetini bölmek için hazırladıkları tuzak planlarına destek verenler çıktı.

Daha bir sürü vahim ve yıkıcı bid"at, dalalet, küfür zuhur etti.

Böyle bir fesat zamanında akıllı ve vicdanlı Müslüman ne yapacaktır?

Yapılacak şeyler şunlardır:

(1) İtikatta Ehl-i Sünnet dairesinde bulunmak, Rabbani âlimlere tâbi olmak.

(2) Fıkıh ve Şeriat hükümleri konusunda ehl-i sünnet dairesi içinde bulunmak.

(3) Din konusunda kendi kafasından, kendi re"y ve hevası ile konuşmamak, muteber ehl-i sünnet kitaplarına ve Sünnî ulemaya tabi olmak. Mesela dinî bilgilerini, Hanefî mezhebinde ise Ömer Nasuhi Bilmen"in Büyük İslâm İlmihali adlı güvenilir kitabından (veya ona benzer muteber ilmihal kitaplarından) öğrenmek.

(4) Tefsir yazma ehliyetine sahip olmayanların yazdıkları tercüme, meal ve tefsirleri kesinlikle okumamak. Kendi kafasına göre Kur"an"dan hüküm çıkartmamak.

(5) Kâfirleri dost ve velî (idareci) olarak kabul etmemek.

(6) Dinde reform sapıklığına ve küfrüne asla iltifat etmemek.

Halk farkında değil ama son yıllarda ülkemizde irtidat (dinden çıkma) vak"aları çoğalmıştır. Misyoner teşkilatı vatan sathını örümcek ağı gibi sarmıştır. Müslümanlara din hürriyeti vermeyenler misyonerlik hareketlerini destekliyor.

Ebedî saadetini yitirmek, sonsuz felakete maruz kalmamak isteyenler Kur"an, Sünnet, icmâ-i ümmet yolunda ayaklarını zemine sıkı bassınlar.

Hz. Peygamber"den (Salat ve selam olsun O"na) bu güne kadar devam eden gerçek Müslümanlıktan bir milimetre bile ayrılmasınlar.

Reformcular, bid"atçiler, küfür ajanları, münafıklar dinimizi içten yıkmak, kendi emel ve arzularına uygun muharref bir İslâm türetmek için gece gündüz çalışıyor.

Yangın korkunçtur, tahribat büyüktür... Her Müslüman kendini, ailesini, çoluk çocuğunu, yakınlarını sapıklıktan korumak için çalışsın.

Dinde tecdit vardır ama sapıkların istediği şekilde bir yemlik olamaz.

Allah"ın indirmiş, Resulün tebliğ etmiş olduğu kesin hükümlerde reform, yenilik, değişiklik olmaz. Böyle bir şeyi isteyen katmerli sapıktır.

Dinimizi, Allah"ın ve Resûlü"nün rızasına uygun şekilde öğrenelim ve uygulayalım. Bid"atçilerden ve dallîn zümresinden olmayalım.

milli gazete