Siyonist işgal askerleri ve polislerinden oluşan işgal güçlerinin dün (5 Mart Pazartesi) akşam saatlerinde işgal altındaki Kudüs'ün Ra's El-Amud mahallesindeki Muhammed El-Fatih Camisi'ne baskın düzenlediği bildirildi.
Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, Siyonist işgal polisi ve istihbaratı yatsı namazının kılınmasının hemen ardından Muhammed El-Fatih Camisi'ni bastı.
Baskını gerçekleştiren işgal güçlerinin cemaati saatlerce caminin içinde tuttuğu ve kimlik kontrolü yaptığı, cemaatten bazı kişileri camide sorguya çektiği ve bazılarından da ifade vermek üzere Siyonist iç istihbarat teşkilatı Şabak'a gelmesini istediği ifade edildi.
Öte yandan, Siyonist işgal güçlerinin dün öğlen saatlerinde Cenin'deki bir tavuk çiftliğine baskın düzenleyerek Filistinli üç kişiden ifade vermek üzere Siyonist istihbarat merkezine gelmesini istediği bildirildi.
fiem