Koruyucu Güvenlik El-Halil'de Hasta Lideri Gözaltına Aldı

Abbas'a bağlı güçler Batı Yaka'da işgalci adına kendi halkına karşı terör estiriyor..

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı Koruyucu Güvenlik birimi, dün akşam (28 Nisan Salı) El-Halil vilayetine bağlı Sair beldesi sakinlerinden 56 yaşındaki Şeyh Yunus Kevazibe'yi ifade vermeye davet bahanesiyle gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Şeyh Yunus Kevazibe'nin El-Halil'in kuzeyindeki Halhul beldesinde sorguya çekildikten sonra Koruyucu Güvenlik biriminin El-Halil'deki hapishanesine sevk edildiği bildirildi.

Şeyh Kevazibe'nin ailesi, insan hakları heyetlerine ve kuruluşlarına çağrıda bulunarak, gözaltına alınan Şeyh Yunus Kevazibe'nin tansiyon ve şeker hastası olduğunu, açık kalp ameliyatı geçirdiğini, yoğun bakıma ihtiyacı olduğunu, sağlığı için sürekli hastaneye kontrole gitmesi gerektiğini söyledi.

Bu arada, işgal zindanlarında yatan eski esirlerden olan Şeyh Yunus Kevazibe'nin Batı Yaka güvenlik birimlerince de daha önce birkaç kez gözaltına alındığı ve El-Halil'in Sair beldesinde halkın önde gelen liderlerinden olduğu ifade edildi.

Filistin Haberleri

Kassam Tugayları’ndan Hizbullah’a destek mesajı: “Görevi tamamlayacağınıza eminiz”
Hamas’tan İran’ın yeni liderine tebrik mektubu: “Direniş ittifakı sürecek”
Hamas'tan İran'ın 'meşru müdafaa hakkı'na destek
Ebu Ubeyde’den İran Devrim Muhafızlarına ve İran halkına övgü ve teşekkür
Simorgh’tan Fattah’a vuruş envanteri: İran’ın korku salan roketleri ve menzil güçleri…