Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılmaması durumunda, yönünü Ortadoğu'ya çevireceği ve bunun Batı ülkelerini rahatsız edeceği ve onların çıkarlarına ters düşeceği görüşü artık saklı bir şey değil.
Son olarak korkusunu dile getiren ve Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi yönünde destek veren ülkelere Vatikan'da katıldı.
Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Tarcisio Bertone, Türkiye"nin Avrupa için batı ile doğu arasındaki köprü olduğunu söyledi ve Türkiye"yi Avrupa dışında bırakmamak gerektiğini vurguladı.
Kardinal Bertone, ocak ayında yayımlanacak La Documentation Catholique dergisine verdiği demeçte, Türkiye"yi Avrupa dışında bırakmanın, ülkede köktendinci hareketin güçlenmesi riskini doğuracağına dikkat çekti.
Monsenyör Bertone, Papa 16. Benedikt"in Türkiye"ye son ziyareti sırasında Ankara"nın AB üyeliğine desteği konusundaki bir soruya da Papa"nın ve Vatikan"ın bu konuda destek olmak veya veto etmek için özel bir gücü bulunmadığını anımsatarak yanıt verdi.
Bertone, 16. Benediktus"un Başbakan Tayyip Erdoğan"la görüşerek büyük bir siyasi sağduyu gösterdiğini bu temasın Türkiye"nin AB"ne girişinde kullanılabilecek iyi kartvizit olduğunu söyledi.
Köktendinciler güçlenebilir !
Kardinal Bertone Türkiyeyi Avrupa dışında bırakmanın, ülkede köktendinci hareketin güçlenmesi riskini doğuracağına dikkat çekti.
Güncel Haberleri
İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı