Kobani kent merkezini kıskaca alan IŞİD ile YPG savunması arasındaki karşılıklı havan topu çatışmaları, IŞİD’in kente sızmaya çalışmasıyla birlikte yerini sokak çatışmasına bıraktı.
Sabahın erken saatlerinden bu yana kent merkezini havan toplarıyla döven IŞİD militanları kente sızmaya çalışıyor. YPG güçleri IŞİD’e karşı doçka ve uzun namlulu silahlar kullanırken, çatışmanın sesleri sınıra sıfır noktada bulunan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden duyuluyor. Kobani’yi terk etmeyen silahlı sivillerin de çatışmaya katıldığı öğrenilirken, sınırdan geçen ambulanslar, çok sayıda yaralı olduğuna işaret ediyor.
Kobani’de sokak çatışmaları başladı
Kobani köylerinin neredeyse tamamını ele geçiren IŞİD, koalisyon güçlerinin müdahalelerine rağmen kent merkezine doğru ilerliyor.
Irak Haberleri
Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı