Kobani son dakika! Salih Muslim'den şok çağrı!

PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, Türkiye'nin IŞİD'e hala yardım ettiğini öne sürerek olay yaratacak bir çağrıda bulundu: "Uluslararası güçler Türkiye’ye baskı yapmalı, bu tavrından dolayı kınamalıdır."

KOBANİ'den son dakika açıklama. PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, Türkiye’nin Kobani üzerinde kirli oyunlarının devam ettiğini öne sürerek, YPG güçlerinin IŞİD çetelerine büyük kayıplar verdirdiğini söyledi. 

“Duhok Antlaşması’nın Kürtlerin birliği için önemli olduğunu vurgulayan Müslim, “Kobani’de zafer ve özgürlük yakındır” diye konuştu.

Salih Muslim, Türkiye'nin IŞİD'e yardım ettiğini iddia ederek, uluslararası güçlerden baskı çağrısı yaptı: "Türkiye rejimi hala tavrından ısrar ediyor. Çetelere yardım ediyor. Daha dün Akçakele’den 70 kişi IŞİD'e katılıp Kobani’de savaşa gitti. Uluslararası güçler Türkiye’ye baskı yapmalı, bu tavrından dolayı kınamalıdır."

TÜRKİYE'NİN HESAPLARI TUTMAYACAK

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Kobani’de çatışmaların bugüne kadar sürmesinde IŞİD'in elemanlarının ve askeri yardımların Türkiye üzerinden sağlanmasının rol oynadığını söyledi. “Türkiye’nin Kobanê üzerindeki oyunları devam ediyor” diyen Müslim, Türkiye’nin sınırında tampon bölge oluşturma hayallerinin devam ettiğini iddia etti. Müslim, bu hesaplarının tutmayacağını da ifade etti.

BARZANİ SİLAH YARDIMI YAPTI

“Güney Kürdistan’da (Irak Kürdistan'ı) ciddi görüşmeler yaptık. ‘Duhok Anlaşması’yla Kürt birliğinde önemli adımlar kat ettik. Halkımıza kutlu olsun” diyen Müslim, Güney Kürdistan’dan Rojava’ya silah yardımının yapıldığını belirtti. Peşmergenin Kobanê’ye gitmesi yönünde bir karar alındığını da kaydeden Müslim “Karar var ancak şimdiye kadar peşmerge gücü gitmedi. YPG ile Peşmerge Komutanlığı arasında görüşmeler devam ediyor” dedi. Uluslararası alanda Kobani’ye olan ilgiyi de değerlendiren Müslim, bunun pratiğe dönüşmesi oranında anlam kazanacağını söyledi.

Güncel Haberleri

Ekrem İmamoğlu: Hamas terör örgütüdür
Perinçek: ABD, Türkiye'yi AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlıyor
KDV Oranları Arttı! Karar Resmi Gazetede Yayımlandı
Turgut Özal'a Sunulan “Gizli” Damgalı Belge Hurdacıdan Çıktı
Suudi Arabistan, 15 aydır hukuksuzca alıkoyduğu akademisyen Muhammed Ali Çağlar'ı serbest bıraktı