Knesset Başkan Yardımcısı Feiglin Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Knesset Başkan Yardımcısı Feiglin Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal rejimi parlamentosu Knesset Başkan Yardımcısı Moshe Feiglin, bu sabah (14 Eylül Pazar) işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında ve 16 Yahudi yerleşimciyle birlikte El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi Enformasyon Koordinatörü Mahmud Ebu'l-Atâ, Feiglin ve beraberindekilerin Mescid-i Aksa'nın avlusunun çeşitli bölgelerinde dolaştıktan sonra Kubbetu's-Sahra Mescidi'nin sahanlığına çıktıklarını söyledi.

Ebu'l-Atâ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Feiglin'in işgal güçlerinin sıkı koruması altında söz konusu mekanda bazı kelimeler söylediğini ve inancına göre dua ettiğini belirterek, işgal polisinin sabah saatlerinden itibaren kadınların Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermediğini, erkeklerden ise sadece 50 yaşın üzerindekilerin girmesine izin verdiğini bildirdi.

Baskın nedeniyle Mescid-i Aksa'da gergin saatlerin yaşandığını ifade eden Ebu'l-Atâ, baskına tepki olarak Mescid-i Aksa'dan tekbir sesleri yükseldiğini söyledi.

Yahudi yerleşimci sürüleri ve fanatik hahamlar, işgal hükümetinin teşvikiyle ve işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya neredeyse günlük olarak baskın düzenliyorla r

Filistin Haberleri

Kudüs Tugayları İşgalcileri Böyle Hedef Aldı (VİDEO)
Filistin Direnişini Liderlerinden Müzakare Açıklaması
Filistin protestoları Kanada üniversitelerine de sıçradı
1063 tırdan yalnızca 49'u Gazze'ye ulaştı!
Siyonist İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir Kaza Geçirdi