CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu yıl son kez katılığı Konya'daki Şeb-i Arus törenlerine bir daha da katılmayacağını açıkladı.
Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Mevlânâ’nın ruhu hiç bu kadar incinmemişti. Bir daha Şeb-i Arus törenine gitmem...” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, katılmama gerekçesini ise şöyle anlattı: Orada Mevlânâ dışında her şey vardı. Mevlânâ’ya bu kadar haksızlık olamaz. Kin ve hırs gözünü bürümüş ise o zaman değerleriniz yok oluyor, gözünüz kayboluyor. Hiçbir şeyi tanımaz ve görmez hale geliyorsunuz. Ben Erdoğan’da törendeki konuşması sırasında bunları gördüm. Konuşmaların tamamı da siyasiydi.
Görmez hümanizmi eleştiren bir konuşma yaptı, yadırgadım. Bir kere Mevlânâ’nın kendisi hümanizmdir, insan sevgisidir. Akıl tutulması yaşanıyor. Topluma bir şeyler dayatılıyor.
Kılıçdaroğlu, bir daha Şeb-i Arus'a katılmayacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu yıl son kez katılığı Konya'daki Şeb-i Arus törenlerine bir daha da katılmayacağını açıkladı.
Güncel Haberleri
Bilal Erdoğan: Geçmişte Müslümanlara soykırım yapıldı. Artık yapamazlar; çünkü Erdoğan var.
Atasoy Müftüoğlu: ABD'de İran Karşıtlığının Temellerinin Atıldığı Kritik Toplantı
Tom Barrack'tan Epstein itirafı
Arıkan'dan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine tepki: Türkiye, İran'a karşı İsrail'e lojistik mi sağlayacak?
Erdoğan’dan kritik karar: Yabancı ülkelere ait askeri malzemelerin transit geçişine izin!