Keşmir'de Zulüm Devam Ediyor

Keşmirli lider Rahmani, Hindistan'ın uyguladığı devlet terörünü sert dille kınadı..

Keşmirli liderlerden Muhammed Faruk Rahmani, Hindistan'ın uyguladığı devlet terörünün Keşmirlileri bağımsızlık yolundan alıkoyamayacağını söyledi.

Dün yaptığı basın açıklamasında Rahmani, Hindistan devletinin Keşmirliler üzerinde uyguladığı baskılara sert tepki gösterirken, barış ve istikrarın sağlanması için Hindistan'ın Keşmir siyasetinde değişikliğe gitmesi gerektiğini kaydetti.

Uluslararası topluma çağrıda bulunan Rahmani, Hindistan'ın Keşmir'deki insan hakkı ihlallerinin sona erdirilmesi için Keşmir davasına destek olunmasını istedi.

6 Aydır Mahkemeye Çıkarılmadılar

Diğer yandan Hindistan zulmünün ap açık görüldüğü hapishanelerdeki tutuklular, açlık grevine başlıyor.

6 aydır tutuklu olmalarına rağmen mahkemeye çıkarılmayan tutuklular, açlık greviyle bu durumu protesto edeceklerini açıkladılar.

Asya Haberleri

ABD'ye ait F-35, İran hava savunması tarafından vuruldu
Hürmüz krizi petrol piyasasını sarsıyor
“Sadık Vaat 4”ün 53. dalgası: Al Dhafra Hava Üssü hedef alındı
Hürmüz çıkmazı… İran boğazı Washington için nasıl tuzağa çevirdi?
İşgalci ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü savaş, Washington'ın kaynaklarını tüketiyor ve Çin'in Asya'daki etkisini güçlendiriyor.